UWAGA, UWAGA
Tylko w sklepie w GOLEJEWIE mamy PROMOCJĘ FILET Z KURCZAKACena 15,99 zł
Dziś dodatkowo mała podpowiedź kulinarna Robiliście kiedyś roladę z piersi z kurczaka z orzechami Jeśli nie, koniecznie musicie przetestować ten przepis
SKŁADNIKI
1 pierś z kurczaka (podwójna)
0,20 dkg orzechów włoskich
0,20 dkg sera żółtego
2-3 jaja całe surowe
2-3 łyżki kaszy manny, lub bułki tartej
2 łyżki majonezu
1 ser topiony śmietankowy, lub ziołowy
PRZYGOTOWANIE
Pierś pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, orzechy pokroić w duże kawałki i połączyć wszystkie składniki. Wyłożyć na folie aluminiową, uformować roladę. Włożyć do wąskiej foremki od babki i zalać do połowy wodą. Piec 45 minut do 1 godziny. Piekarnik nagrzać do 165/180 stopni. Po upieczeniu wystudzić. Roladę podawać pokrojoną w grube plastry na zimno
Życzymy smacznego