Czy są tu koneserzy bardziej pikantnych potraw i wyrobów mięsnych? Jeśli tak, to mamy coś dla Was! Nasza kiełbasa hiszpańska to wieprzowy, wędzony produkt długodojrzewający, którego charakter tworzy specjalnie skomponowana mieszanka papryk. Kiełbasa hiszpańska to jeden z tych produktów, które lepiej spróbować, niż opisywać.
Kiełbasa hiszpańska dostępna jest we wszystkich naszych sklepach firmowych
Listę sklepów znajdziesz pod linkiem:
Poniżej kilka ciekawostek i inspiracji związanych z naszym głównym bohaterem:
Kiełbasa hiszpańska (chorizo) to w Hiszpanii popularny dodatek do kanapek, tostów, pizzy oraz pieczywa w różnej formie. Ze względu na swój bogaty i intensywny smak jest składnikiem klasycznych potraw związanych z narodową kuchnią hiszpańską.
Od wielu lat grube plastry kiełbasy hiszpańskiej podawane na ciepło należą do najpopularniejszych hiszpańskich tapas. To wyśmienita przekąska do czerwonego lub różowego wina, którą można przegryzać pieczywem maczanym w oliwie z oliwek. W Hiszpanii podaje się je także często w formie prostych tapas (np. duszone w winie lub w cydrze) lub pinchos (na kawałkach bagietki, zwykle z dodatkiem serów, papryk lub innych wędlin).
Hiszpanie często używają tego rodzaju kiełbasy jako wzmacniający smak potraw dodatek do wielu klasycznych, regionalnych zup i gulaszy. Do słynnych hiszpańskich dań z kiełbasą hiszpańską należą m.in. migas de pastor, fabada asturiana, cocido madrileño, lentejas con chorizo oraz carcamuas toledanas.
Życzymy smacznego
Przygotowywaliście już jakieś potrawy z wykorzystaniem naszej kiełbasy hiszpańskiej Pochwalcie się i zostawcie w komentarzu przepis.